دبیر ستاد توسعه صنایع فرهنگی و نرم در جمع فعالان کودک و نوجوان:

تولی‌گری حاکمیت در ساحت فرهنگ و صنایع خلاق، مستلزم گفتمان سازی و جریان سازی است

دبیر ستاد توسعه صنایع فرهنگی و نرم با بیان اینکه هنوز حمایت از اکوسیستم صنایع فرهنگی در بدنه حکمرانیآن چنان که شایسته این اکوسیستم است، به رسمیت شناخته نشده است، گفت: تولی گری حاکمیت از ساحت فرهنگ و صنایع خلاق نیاز به گفتمان سازی و جریان سازی دارد و ما هنوز به نقطه مطلوب نرسیده ایم و باید گام های بلندتری در این فضا برداریم.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، بیست و سومین دورهمی فعالان حوزه کودک و نوجوان به میزبانی ستاد توسعه فناوری های فرهنگی و نرم و با حضور فعالان این اکوسیستم در محل معاونت علمی برگزار شد.

مسعود حسنلو، دبیر ستاد توسعه فناروری های فرهنگی و نرم در این نشست طی سخنانی گفت: این ستاد دو شانیت هویتی دارد؛ نخست؛ شان تولی گری، هدایت، نظارت و زیرساخت‌سازی در حوزه صنایع خلاق است که به تعبیری شان عام ستاد محسوب می‌شود. دوم، شان خاص ستاد است که به دلیل قرار گرفتن در مجموعه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری به صورت خاص حمایت از بخش فناورانه این اکوسیستم را بر عهده دارد.

وی ادامه داد: ستاد توسعه فناوری های فرهنگی و نرم در شانیت عام خود تنها متولی اکوسیستم محسوب نمی‌شود و این تولی‌گری را به کمک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش و همه دستگاه های دولتی که نقشی در این اکوسیستم بر عهده دارند، پیش می برد.

حسنلو با بیان اینکه زیرساخت های منابع مالی، رشد و توسعه در اکوسیستم صنایع خلاق و کودک کم است و قطعا حاکمیت باید توجه جدی تری به این فضا داشته باشد و آن را توسعه دهد، تاکید کرد:  تحقق این مهم هم ناظر به مطالبه گری خود اکوسیستم است و هر چقدر جریان مطالبه گری به شکل جدی تری شکل بگیرد، حمایت از این اکوسیستم روند رو به رشدتر و مطلوب تری خواهدداشت.

دبیر ستاد توسعه فناوری های فرهنگی  و نرم در توضیح رسالت و شانیت عام ستاد، بر ساز و کارهای حمایتی آن متمرکز شد و گفت: این ستاد، از طریق  دبیرخانه زیست بوم واحدهای خلاق، در کنار شرکت‌ها و خانه‌های خلاق، از یکسری زیرساخت‌ها که بعضا در برآیند کار شرکت‌های خلاق موثر هستند هم حمایت‌های اعتباری و غیراعتباری صورت می دهد؛ این حمایت ها از بحث تسهیلات امریه سربازی گرفته تا تخفیفات بیمه ای را شامل می شود.

وی ادامه داد: ما در ستاد توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم، یک شانیت و رسالت خاص ناظر به اقتضائات معاونت علمی داریم و آن حمایت ویژه از طرح هایی است که سمت و سویی فناورانه داشته باشند، سطحی از تحول را در اکوسیستم ایجاد کنند، جدید و نوآورانه بوده و ظرفیت فراگیرشدن داشته باشند. از این رو، سامانه ای تحت عنوان سامانه خدمت برای این منظور در معاونت علمی تعریف شده است و طرح هایی که واجد پارامترهای ذکر شده باشند، می توانند از این حمایت ها برخوردار شوند.

حسنلو در پایان خاطرنشان کرد: کل بودجه دولت در حوزه فرهنگ نزدیک به 70 هزار میلیارد تومان است، از این مقدار شاید کمتر از 10 هزار میلیارد تومان عددی باشد که به اکوسیستم صنایع خلاق اختصاص پیدا می کند. اما اگر به بازار این صنایع از طرف سبد مصرف فرهنگی مردم نگاه کنیم،  این عدد در سال 1401، 250 هزار میلیارد تومان بوده است. این نشان می دهد که صنایع خلاق ما باید بیشتر نگاه شان به سبد مصرفی مردم باشد چرا که چرخیدن چرخه این اکوسیستم با اتکا به سبد مصرفی مردم عملیاتی تر است اما با همه این احوالات وجود چنین ظرفیتی در بازار و سبد مصرفی مردم، چیزی از مسئولیت و وظیفه حاکمیت کم نخواهد کرد و ما به سهم خودمان در معاونت علمی و ستاد توسعه فناوری های فرهنگی و نرم مسئول هستیم و باید زمینه و بستر لازم را برای رشد و توسعه صنایع خلاق کشور فراهم کنیم.  

//isti.ir/ZPnz